SV Leiderdorp helpt Stedelijk Gymnasium opnieuw aan titel

Donderdag 21 januari werd de jaarlijkse finale gespeeld van het NK schoolschaken Voortgezet Onderwijs, waarvoor vijf teams van het Stedelijk Gymnasium Leiden (SGL) zich hadden geplaatst.
Onder de SGL spelers bevonden zich negen schakers van Schaakvereniging Leiderdorp: David Sonneveld, Quinten Salomons, Marc Kentstra, Lodewijk van der Putten, Ischa Versteegen, Katja Venema, Maxime Venema en KuoKuo Li.


Voor het eerst werd de finale niet fysiek gespeeld, zoals normaliter tijdens het Tata Steel Chess Tournament, maar vanwege coronamaatregelen online in chess.com. Iedere speler zat dus thuis achter een eigen pc of laptop. Het speelsysteem was anders en vooral de andere manier van bordvolgorde bepalen (door chess.com) deed in een aantal SGL-teams geen recht aan de spelers
Desondanks wist de school weer in de prijzen te vallen: in categorie bovenbouw eindigde SGL team 1 op de eerste plaats, in categorie onderbouw werden de SGL-teams tweede en derde. Ook door de andere SGL teams in de bovenbouw werden mooie partijen gespeeld en bordpuntjes afgepakt van de top. Met de overwinning in de bovenbouw is de school voor het derde jaar op rij Nederlands Kampioen!
Jammer dat er geen fysieke huldiging kon plaatsvinden in deze setting, met mooie groepsfoto's en een gezellig afsluitend etentje. Wel werd de teamleider na afloop gebeld door damesgrootmeester Iozefina Paulet van de Schaakbond, om de overwinning officieel bekend te maken en felicitaties over te brengen aan de kampioenen. De prijzen worden opgestuurd en zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, kunnen de successen alsnog gevierd gaan worden!

David, Marc en Maxime in actie: