Noteboom succes voor (jeugd) Leiderdorp

Afgelopen woensdag was daar dan de taart. We hadden een extra grote taart gekregen maar toch was hij binnen 5 minuten helemaal op. Dat smaakt naar meer??

 

 

De titel verklapt al veel van de pret, maar het was echt de jeugd die het 77e Noteboomtoernooi dit jaar kleur gaf. Het resulteerde in twee prijzen. Quinten won na een mooie comeback (gedeeld) de C-groep en kan na een weekend schaken een bankrekening openen. Als vereniging lieten we de andere clubs achter ons. Dat betekent dat er binnenkort taart bezorgd gaat worden op de clubavond.

De jeugdleiders hadden dit jaar besloten om er maar eens te lobbyen voor deelname van meerdere jeugdspelers aan het Noteboom. In dit weekendtoernooi worden zes lange wedstrijden (1.40+10) gespeeld in 48 uur (vrijdagavond, zaterdag en zondag). Omdat het best vermoeiend is kan je een bye (0.5 punt) opnemen in de eerste vier ronden. Bauke Schenkelaars, Ischa Versteegen, Joël van der Werf, Lucas Schädler, Marc Kentstra, Matthijs Salomons, Quinten Salomons, Renzo Korbee, Rolf Corstjens en  Thomas Kentstra gingen de uitdaging voor. Maar liefst 10 jeugdspelers dus, waarvan een aantal voor de eerste keer.

 


In de A-groep (rating >1900) spelen de toppers en tussen de meesters deed Rolf mee. Hij deed het super, speelde tegen sterke spelers en eindigde met 3 punten. Een mooi toernooi waarin hij ook nog de vader van de clubgenoot op remise wist te houden. Joël deed mee in de B-groep (ELO>1600 en <2000) en haalde daar maar liefst 4 punten. Daarmee viel hij helaas niet in de prijzen, maar moet genoegen nemen met een groot stuk taart.

Quinten had net te weinig rating om in de B-groep mee te doen. Hij heeft nog geprobeerd een wildcard te krijgen, maar de toernooidirecteur wilde geen uitzondering maken. Hij bleef in de C-groep (<1700) waarbij de uitspraak: "Win daar eerst maar eens" profetisch bleek. Daar leek het echter niet op na het verlies in tijdnood op vrijdagavond. Quinten pakte zichzelf echter op en kwam met 5 winstpartijen op rij (de laatste enigszins fortuinlijk) op het podium. Een gedeelde eerste plaats. Proficiat!


  De andere jongens deden het ook super. In de C-groep draaide Bauke een toptoernooi en eindigde met 4 punten. Thomas deed het ook erg goed met 3.5. Hij had alleen de 2e dag zwaar en won de andere dagen alles. Hij bleef zijn broer Marc die 3 punten haalde net voor. Broerlief wilde nog wel even vermeld hebben dat hij sterkere tegenstanders had gehad. Lucas haalde ook 3 punten en vond zijn eerste grote weekendtoernooi erg gezellig. En alle partijen zijn geanalyseerd. Ischa en Matthijs haalden allebei 2.5, een dikke plus, maar hun moment van roem kwam tijdens het interview met Omroep West.

Van iedereen had Renzo het meeste pech. Hij stond een paar keer erg goed, wist geen partij te winnen, maar heeft bijzonder veel geleerd door alle partijen te analyseren. Grote dank daarvoor naar Wim! De coach was tevreden.


  Deden er dan geen volwassen mee? Jawel, maar slechts twee.  Kees Hortensius haalde 2 punten in de B-groep. Voor mensen die minder wedstrijden willen waren er vierkampen. Daar deed Rieks van Reenen aan mee. Waar was de rest?

De oplettende lezer die goed kan rekenen weet nu ook dat als je beste vier prestaties van de Leiderdorp spelers bij elkaar optelt je tot 16.5 punt komt. En dat is voldoende om voor alle andere clubs te eindigen. De organisatie van het wederom subliem georganiseerde Noteboom toernooi komt binnenkort taart brengen op de clubavond. Als bijna zonder uitzondering alle jeugdspelers een positief toernooi spelen is het wel duidelijk wie als eerste mogen pakken...

Tot op de volgende Noteboom!