Jeugdteam eindigt in stijl en wordt derde

Ons jeugdteam is dit jaar een fors jonger. Een paar oudere pubers gingen hogerop en dat gaf ruimte aan de aanstormende talenten. Zoals we al schreven in het eerste verslag was dit waarschijnlijk het jongste jeugdteam in de clubhistorie. Maar dat leeftijd niets zegt weten wij al lang.

Quinten, Bauke, Marc, Thomas, David en Matthijs zijn gewoon erg goed. En met Lucas en Bjorn als waardige en hele fijne invallers is het een te vrezen combinatie. En dat bleek ook weer in de laatste wedstrijd van het seizoen.

In de pot tegen de Vrijpionnen stond er naast de eer eigenlijk niet veel meer op het spel. Maar ze gingen er toch even mooi voor zitten. En het werd wederom een memorabele avond. Binnen een uur tijd stond er al 3-0 op de borden na winst van David, Bauke en Marc. Thomas en Matthijs stonden ook erg goed, terwijl Quinten nog steeds in de opening bezig was. Thomas en Matthijs tikten hun pot snel en professioneel uit en toen bedacht Quinten dat snelle remise handig was. Het was tenslotte een donderdag en op vrijdag wacht school. Of zou het feit dat Ajax die avond Europeees speelde meegewogen hebben? Maakt het uit: 5.5-0.5 winst!

Door deze laaste wedstrijd werd het seizoen op de 3e plek beeindigd. Achter het team van Stormpionnen (van harte!) en Valkenburg. We zouden het seizoen in een heleboel cijfers kunnen vatten. Dat is altijd aardig, maar er is eigenlijk maar een punt dat belangrijk is. Alle spelers zijn fors gegroeid, hebben veel geleerd en boven hun niveau gepresteerd. Zonder uitzondering beeindigen ze het jaar met een plusscore. Superleuk!

Ergens in de komende maanden is het tijd voor het teamuitje en volgend jaar dus weer in deze klasse. Omdat dromen mooi zijn: kampioen?