C en D teams regionaal kampioen!

SV Leiderdorp kwam, zag en overwon: C – en D –team regionaal kampioen!

Met 1 C – en 2 D – teams werd er gestreden om het regionaal kampioenschap. In de D-klasse kon 1 ticket verdiend worden voor het NK.In de C-klasse waren er 2 tickets te verdelen.

Het D- team haalde heel soeverein, met een clubrecord, de maximale score: 4 keer werd er gewonnen met 4-0 ! Veel zwaarder was het voor ons C-team: met de hakken over de sloot werd de titel binnengehaald.

De 2 D-teams

Met 2 D-teams werd er bij OEW gestreden om de regionale titel. Het D1 team bestaande uit Thomas Kentstra, Lorin Arnold, Matthijs Salomons en Ischa Versteegen wonnen hun eerste wedstrijden tegen Leiderdorp D2 en OEW waarna tegen medekanshebber Voorschoten gespeeld moest worden. Deze wedstrijd begon zeer moeizaam. Lorin won weliswaar gedegen, maar Thomas keek tegen een verloren stelling aan en bij de borden van Matthijs en Ischa stond het bord in brand. Het kon alle kanten opgaan. Maar deze dag viel voor ons D1 team alles goed. Allereerst wist Thomas, onze comeback kid, zich terug te knokken en zelfs nog te winnen. Ischa won heel vakkundig een dubbel toren eindspel met 2 pionnen meer. En Matthijs maakte er zelfs 4-0 van, na veel goed rekenwerk in een moeilijke partij. Na het winnen van deze sleutelwedstrijd was het bekeken, en werd daarna ook nog de laatste tegensstander met 4-0verslagen: perfect score! (16 uit 16).

Het D2 team, bestaande uit Renzo Korbee, Katja Venema, Floris Dekker, Erik Klintian en Maxime Venema heeft het ook al fantastisch gedaan en wist achter het eerste team beslag te leggen op de 2e plaats!  De eerst partij werd nog verloren van ons eerste team maar in de daarop volgende 3 wedst rijden werden Voorschoten (2,5-1,5), Stormpionnen (4-0) en OEW (3-1) aan de kant geschoven. Een fantastisch resultaat! Het bewijst maar weer eens hoe sterk onze D-lichting is.

Het C-team

Het C-team bestaande uit Quinten Salomons, Marc Kentstra, Kiri Arnold en Lodewijk van der Putten, moest met de 2 medefavorieten Voorschoten en Stormpionnen strijden om het regionaal kampioenschap en de 2 beschikbare NK tickets. In de eerste ronde moest er worden aangetreden tegen Voorschoten. Deze wedstrijd werd verdiend met 3,5 – 0,5 gewonnen. Het team was in de winning mood, maar misschien verklaart dat ook wel de nederlaag in de 2e ronde. Onderschatting of niet, maar tegen de Stormpionnen werd een 1,5-2,5 nederlaag geïncasseerd en leek een kampioenschap opeens erg ver weg. Maar ook voor het C – team pakte uiteindelijk alles goed uit want in de 3e beslissende ronde werd met 4-0 gewonnen, en naaste concurrent Stormpionnen verloor verrassend van Voorschoten, Hierdoor kon de eerste plaats toch nog gegrepen worden op bordpunten! Verdiend, maar wel met de hakken over de sloot. Maar kampioen is kampioen, dat is hetgeen wat telt, hulde!

Foto's: