Prijsuitreiking en laatste Rapid avond

Gisteravond was de officiele prijsuitreiking. Zoals gebruikelijk werden eerst de mensen die bijna wekelijks de competitieleider hebben geholpen, in het zonnetje gezet.

Met name Aat voor zijn inzet voor de bar, maar ook Bart (bar-koffiezetten) en Kees (algemene ondersteuning), alsmede Roen en Rieks die elke week helpen met de tafels en bordenopstelling.
Daarna werd het 4e team gefeliciteerd met hun promotie naar de 3e klasse. Iedereen, vaste teamleden en invallers, kreeg een aardigheidje in de vorm van een envelop met inhoud. Tevens kreeg Roen een fles wijn voor het feit dat hij topscoorder is geworden in de 4e klasse met de ongelooflijke score van 5 uit 5.
De korte snelschaakcompetitie (4 avonden)) die afgelopen seizoen is gehouden is gewonnen door Joël (23 punten). Ruud Drankier (20 punten) werd 2e, Emily is 3e geworden met 16 punten. De uitslag is zoals gebruikelijk gebaseerd op de beste 3 rondes van elke deelnemer.
Na een heel spannende finale, die pas in de vlugger-fase werd beslist, heeft Koert beslag weten te leggen op de beker. Van harte gefeliciteerd! Joël was de eervolle finale-verliezer.
De winnaar van de interne competitie was al eerder bekend (zie Joël verovert het clubkampioenschap 2016-2017), maar vanavond kreeg Joël officieel de beker uitgereikt. Hij is clubkampioen geworden met 99 punten. Ivo is tweede geworden met 85 punten en Kees en Lo zijn ex aequo 3e geworden met ieder 81 punten.

Daarnaast was het de laatste speelavond van het Open Leiderdorps Rapid toernooi. Ruud, die het hele toernooi vooraan stond, sloot af met twee verliespartijen waardoor hij zakte naar een gedeeld 2e plaats. Winnaar werd Frieda met 7.5 punten, gevolgd door Quinten (j), Ruud en Alicia (j) met ieder 7 punten. Fris bloed en jeugd speelde dus een hoofdrol in het Open Rapid. Voor de volledige uitslag zie LeiderdorpRapid. Uit de 7e ronde nog een vlotte aanvalspartij van Ruud:

Ik hoop jullie volgend seizoen (eind augustus) weer allemaal gezond en wel terug te zien!

Foto's: