Groot vermaak op het ONJK!

Begin augustus wordt in het Overijsselse Borne het ONJK gehouden. De organisatie kondigt dit open NK aan als “het grootste en leukste meerdaagse jeugdschaaktoernooi van Nederland”. En dat is niet voor niets, dit jaar waren er meer dan 300 deelnemers, waaronder ook veel uit België, Duitsland, Zweden en zelfs China. Van onze vereniging deden Kiri, Lorin, Quinten, Matthijs en Florian mee.

Kiri en Quinten spelen in de C-groep. Quinten maakt een vliegende start door de eerste drie partijen te winnen, daarna krijgt hij het zwaarder. Maar Quinten speelt een goed toernooi en als enige SVL-er die in de plus eindigt, behaalt hij een 24e plaats met 5 uit 9. Kiri begint het toernooi tegen een sterke tegenstander, en na een lange partij moet ze in hem toch haar meerdere erkennen. Ze wordt uiteindelijk 45e met een mooie 4 uit 9. 

 

Quinten analyseert zijn partij met zijn tegenstander

 

De eerste ronde gaat van start voor Kiri

 

In de D-groep spelen Lorin en Matthijs. Lorin speelt een sterk toernooi en draait bijna het hele toernooi mee in de top 15. Helaas verliest hij de laatste partij en mist daardoor net het podium. Hij eindigt knap met 8 uit 13 op een 13e  plaats. Matthijs begint het toernooi goed en is de eerste dagen ook in de top 15 te vinden. Helaas heeft hij de een na laatste dag een offday en haalt hij maar een half puntje. Uiteindelijk wordt hij 23e in de D-groep met 7 uit 13.

 

Matthijs in de speelzaal van de DEFGH groepen

 

Lorin doet zijn eerste zet in dit ONJK.

 

Florian speelt in de G-groep. De jongste groepen kunnen kiezen voor een half toernooi en Florian speelt dus maar 3 dagen. Hij behaalt met 4 uit 9 een 9e plaats in de G-groep.

Het ONJK staat bekend om de leuke nevenprogramma dat er georganiseerd wordt. Zo deed onze jeugd mee met het voetbaltoernooi, het snelschaaktoernooi (team van Quinten haalde net niet de finale), en natuurlijk de waterglijbaan met popcorn en suikerspinnen. En er was ook nog een FIFA toernooi, simultaanschaken en bughousen. Kortom, de organisatie maakt de claim  van grootste en leukste meerdaagse jeugdschaaktoernooi meer dan waar, onze jeugd heeft ook dit jaar weer veel plezier gehad op het ONJK!

 

Florian en Quinten kijken naar de voetbalwedstrijd van Matthijs tijdens het voetbaltoernooi