Leiderdorp A wint zijn eerste wedstrijd

Nadat we vorig jaar beschamend zijn gedegradeerd mogen we het dit jaar in de 2e klasse proberen.
Theoretisch hebben we zeker kansen om te promoveren en de eerste wedstrijd -tegen Voorschoten C- voldeed gelukkig aan de theorie.

Ondanks dat we onze 2 topspelers moesten missen wonnen we zonder dat ook maar een van ons in de problemen kwam. We hadden weliswaar Stefan als invaller aan het eerste bord maar evengoed moesten alle andere teamleden een bord hoger spelen dan de offciele opstelling. En het ging dus overal goed!

Als eerste was Joop klaar. Hij kwam goed uit de opening maar op de een of andere manier vervlakte zijn stelling en werd remise overeengekomen.
Daarna won Lo: "Dit was een 'mat-in-22-zetten' partij. Ik wist een Maroczy bind op te zetten maar de tegenstander kon mijn centrum aantasten met f5. Toen moest ik kiezen tussen mijn e4 pion verdedigen of offeren voor activiteit. Uiteraard koos ik voor het laatste. Mijn tegenstander ging snel de fout in door meteen de e4 pion te incasseren met zijn dame. Daarna kon ik al mijn stukken activeren door steeds zijn dame aan te vallen. Hij kon daarna kiezen tussen dame-verlies of mat."
Mehrdad was (als invaller op bord 8) ook heel goed bezig. Hij stond eerst een toren voor, toen een loper en uiteindelijk een dame. Tussenstand 2.5 - 0.5
Frank wist op het derde bord ruimtewinst te boeken op de damevleugel en stond daarna steed iets beter. De stelling was teveel ineengeschoven zodat het remise bleef.
Stefan wist (uiteraard) op het eerst bord te winnen: "Ik zette een Stonewall op en wachtte rustig mijn kans af. Toen die kwam offerde ik een pion, voerde de druk op via de g-lijn en won met een combinatie een stuk. Wit gaf direct op."
Frieda speelde een mooie aanvalspartij: "Na wat gemanoevreer door een onnauwkeurigheid in de opening van mij kwam ik toch tot een koningsaanval. De tegenstander dacht met een aftrekaanval een gevaarlijk paard te kunnen ruilen, maar na een stukoffer en later een torenoffer bleek het mat niet meer te verdedigen."
Ondertussen wist ook Tony zijn partij keurig te winnen. Tussenstand: 6-1.
Kees speelde op bord 5 de langste partij van iedereen: "Ik kreeg een f4-opening op het bord, kreeg het loperpaar, maar moest toen wel oppassen voor een opmars in het centrum. Dat kon ik goed keepen en daarna won ik op de damevleugel via afruil van de dames vrij makkelijk een pion. Met een loper op c2 en een pion op b3 was winst een kwestie van tijd, maar daar ging het nou juist mis, want in tijdnood verspeelde ik mijn voordeel weer. De wedstrijd was toen al door ons gewonnen en ietwat moegestreden accepteerde ik het remiseaanbod."

Met 6.5-1.5 was dit een prima start.