Leiderdorp- Dierenkl.Zuiderkaag 4-4

In de 8e ronde moesten we het opnemen tegen een sterke middenmoter. Zou het lukken om de strijd om het kampioenschap spannend te houden?

Stefan op bord 3 kwam niet goed uit de opening, probeerde zich nog te ontworstelen maar hij kon het in het middenspel niet bolwerken : 0-1.

Al snel kwam daar een tweede nederlaag overheen: Joël op 7 verloor vlak na de opening een pion en nadat door een fout een kwaliteit verloren ging was de strijd voorbij : 0-2.

Wim speelde op 8 en kwam nagenoeg gewonnen uit de opening: een kwaliteit voorsprong na een tiental zetten. Het lukte de tegenstander om er een ingewikkelde partij van te maken en nadat Wim een zet gemist had wist de tegenstander een eeuwig schaak op het bord te toveren, dat was een tegenvaller: 1/2  -  2 1/2

Een paar minuten later werd de tweede remise genoteerd. Koert op 6 kwam gelijk uit de opening en wist in het middenspel het evenwicht niet te verbreken en moest hij berusten in remise: 1 - 3

Martijn op bord 4 maakte het weer spannend: tot en met het middenspel leek het op remise af te stevenen, maar in het 5e speeluur wist Martijn heel knap een toreneindspel af te snoepen, een heel belangrijk tegenpunt!  2-3 

Giel op 2 kwam in de opening heel goed te staan, het moest wel gewonnen zijn leek het. Tot in het verre eindspel leek het erop alsof Giel het punt zou kunnen binnenhalen maar de tegenstander wist langs ravijnen de remisehaven te bereiken :  2 1/2 - 3 1/2. 

Na 5 1/2 uur strijd wist Michael op bord 5 de gelijkmaker te scoren! In het middenspel stond Michael niet heel comfortabel maar de stelling was nog behoorlijk ingewikkeld. Het eindspel werd door Michael heel strijdvaardig gevoerd, hij wist dat hij voor het team moest winnen. Hij wist zijn tegenstander continu onder druk te houden met een gevaarlijk paardenpaar, zodat zijn tegenstander op gegeven moment door zijn vlag ging. Een overwinning uit Micheals tenen,  heel goed gedaan !  3 1/2 - 3 1/2.

Niet veel later werd het 4-4 . Daan op bord 1 speelde tegen een eveneens sterke tegenstander. De strijd ging gelijk op, Daan had het op gegeven moment moeilijk maar wist te ontsnappen in een dame-eindspel met een pion minder dat hij soepel remise wist te houden.

Theoretisch hebben we nog een kans op het kampioenschap: dan moeten we ruim winnen van de koploper en moet VAS zijn laatste wedstrijd niet winnen. Misschien worden we de lachende derde . . .