Botwinnik - Leiderdorp 4,5 - 3,5

Botwinnik (uit Zoetermeer) stond, net als wij, 2 punten achter op de koploper, en beide ploegen moesten deze wedstrijd winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap. In deze topper trok Botwinnik nipt aan het langste eind. 

Martijn speelde op 3 een gebalanceerde partij. Hij gaf een pion en had daarvoor compensatie, maar ook niet veel meer dan dat. Bij opkomende tijdnood besloten de combattanten tot remise  ½ - ½ .

Wim op 8 kreeg een pionoffer voor zijn kiezen en zijn tegenstander had daar ruime compensatie voor. In het middenspel plaatste de tegenstander een beslissend kwaliteitsoffer wat Wim niet meer te boven kwam  1½ - ½ .

David op 6 speelde een degelijk partij tegen de op papier sterkste tegenstander. Misschien stond hij ietwat minder toen de tegenstander remise aanbood, wat om die reden dan ook werd geaccepteerd 2 -1 

Joël speelde op bord 1 en kwam prettig uit de opening. Met nog weinig tijd op de klok overzag hij iets waardoor de stelling meteen verloren was. 3 - 1.

Koert op bord 4 kwam met zwart goed uit de opening. Op gegeven moment kon hij een pionnetje winnen maar durfde dat in tijdnood niet aan. Zoals het nu ging kwam het loperpaar van de tegenstander in volle sterkte los en wist Koert het in tijdnood niet te keepen  4 -1.

Talitha op bord 7 deed wat terug en won haar partij. Ze stond wat beter maar het driegde remise te worden, wat gezien de stand natuurlijk niet gewenst was. Ze nam alle risico's en plaatste een stukoffer, en na wat onnauwkeurige zetten van de tegenstander werd het punt knokkend binnen gehaald. Prima gedaan !  4 -2

Ook Quinten speelde een prima partij op bord 5. Na lang manoeuvreren wist hij een pion te winnen resulterend in een vrije a-pion. Bovendien had Quinten de sterke loper tegen een zwak paard. Dit resulteerde na bijna 5 uur spelen in een zeer verdiende overwinning  4 - 3

Daan met zwart op bord 2 was als laatste klaar. Hij trof een tegenstander die met hand en tand zijn stelling keurig verdedigde. Daan had weliswaar het loperpaar in het eindspel maar de tegenstander hield de stelling keurig dicht, als uiterste middel werd er nog een pion geofferd, maar Daan kwam er niet doorheen, met remise dus als eindresultaat  4½ -3½ .

 Jammer, maar Botwinnik heeft verdiend gewonnen. Zij hebben daardoor nog een theoretische kans op het kampioenschap.