Kennemer Combinatie 3 - Leiderdorp 2½ - 5½

Dit seizoen gaan we in met  twee versterkingen (Grootmeester Daan Brandenburg en Fidemeester Stefan Tabak) en hopen we hoge ogen te gooien in de klasse 3C van de KNSB. Dat gezegd hebbende, is de eerste wedstrijd wel spannend: kunnen we er ook een mooie start van maken? De eerste wedstrijd speelden we op zaterdag 15 september in Haarlem, tegen Kennemer Combinatie 3. Hier het verslag.

Laatste avond seizoen 2017-2018

Woensdag 20 juni was de laatste avond van het Leiderdorper Rapid EN ook de prijsuitreiking van de diverse onderdelen van de interne competitie. Ook kregen de seniorleden die regelmatig een handje hebben geholpen een leuke bijdrage in de vom van een flesje wijn.

Beneden staan wat foto's en dit zijn de eindstanden:

Eindstanden Interne competitie 2017-2018

Afgelopen woensdag was alweer de laatste interne competitie ronde van dit seizoen. Het was al een tijdje duidelijk dat Koert die ging winnen. Voor wat betroft de Wintercompetitie was het nog spannend wie tweede zou worden. Omdat Kees ook zijn laatste wedstrijd won is hij 2e geworden vlak voor Joël. Een prachtig resultaat.

Caïssa 4 – Leiderdorp 1: 2,5 – 5,5

Op een zomerse lentedag mochten we voor de laatste ronde naar Amsterdam waar Caïssa 4 onze tegenstander was. Na overwinningen in de vorige twee ronden waren we flink geklommen op de ranglijst, maar zelfs met 8 punten uit 8 wedstrijden waren we in deze spannende poule nog niet helemaal veilig. Maar het moest wel heel raar lopen, zouden we nog degraderen. Enig rekenwerk vooraf leerde dat we met 2,5 bordpunten hoe dan ook veilig waren. En dat moest toch lukken. Voor onze tegenstanders lagen de zaken anders. Om het in eigen hand te houden moesten zij met 5-3 van ons winnen en bij een nederlaag waren zij zeker gedegradeerd.

Subcategorieën