Groot vermaak op het ONJK!

Begin augustus wordt in het Overijsselse Borne het ONJK gehouden. De organisatie kondigt dit open NK aan als “het grootste en leukste meerdaagse jeugdschaaktoernooi van Nederland”. En dat is niet voor niets, dit jaar waren er meer dan 300 deelnemers, waaronder ook veel uit België, Duitsland, Zweden en zelfs China. Van onze vereniging deden Kiri, Lorin, Quinten, Matthijs en Florian mee.

C en D teams regionaal kampioen!

SV Leiderdorp kwam, zag en overwon: C – en D –team regionaal kampioen!

Met 1 C – en 2 D – teams werd er gestreden om het regionaal kampioenschap. In de D-klasse kon 1 ticket verdiend worden voor het NK.In de C-klasse waren er 2 tickets te verdelen.

Jeugdteam eindigt in stijl en wordt derde

Ons jeugdteam is dit jaar een fors jonger. Een paar oudere pubers gingen hogerop en dat gaf ruimte aan de aanstormende talenten. Zoals we al schreven in het eerste verslag was dit waarschijnlijk het jongste jeugdteam in de clubhistorie. Maar dat leeftijd niets zegt weten wij al lang.

Renzo Korbee wint scholierentoernooi

Geslaagd schaakfestijn in School Kastanjelaan

SV Leiderdorp organiseerde op woensdag 12 april jl. een scholieren-schaaktoernooi, bestemd voor leerlingen van de Leiderdorpse basisscholen en voor leden van de eigen schaakvereniging. Op deze middag namen 38 kinderen in School Kastanjelaan plaats achter de borden. Er werd gestreden in groepen van zes deelnemers, die waren samengesteld op basis van leeftijd. Clubschakers bestreden elkaar in aparte groepen.
Renzo Korbee bleek de sterkste van alle deelnemers.

Jeugdteam pakt eerste punten!

Na de eerste twee wedstrijden van het jaar thuis nipt verloren te hebben was het tijd om dan extern maar de punten te halen. Nieuwkoop uit, altijd lastig. Het is een stuk rijden, maar een geweldige locatie om te spelen. Een oude kosterij met een gezellige sfeer en vriendelijke tegenstanders. Geen tactisch gerommel, maar gewone normale opstellingen van beide kanten. Aan onze kant een heel mooi en scherp team met Quinten, Bauke, Marc, Björn, Thomas en Matthijs. Stipt om 19.30 u werd 'afgetrapt'. Het begin was niet zoals gehoopt. Bauke stond  na ruim een uur zijn verlies te analyseren. Iets met tempo's en toen eraf geduwd. Even later kwam Matthijs er bij staan. Hij greep mis in de opening en vocht daarna een moedige maar verloren strijd: 0-2. Maar op de andere borden stonden we gelijk of beter. Thomas was goed op dreef en bracht het eerste bordpunt rustig binnen. Bij Björn was na een compleet dichte stelling tot remise besloten: 1.5-2.5. Het kwam nu aan op Marc die iets beter stond en Quinten die ook goed stond, maar in tijdnood zat. Marc speelde een toreneindspel netjes naar winst (2.5-2.5) en even later wikkelde Quinten professioneel af naar een gewonnen pionneneindspel. Met 3.5-2.5 winst is dat half uur terugrijden een stuk lekkerder. Heel netjes gedaan en een teamprestatie om trots op te zijn!