JCC E team plaatst zich voor NK!

Op zaterdag 18 maart werden in Voorschoten de kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het nationaal JCC-E kampioenschap. Voor het eerst sinds jaren hadden we weer een team in die leeftijdscategorie.

Op dit moment barst het van het jonge talent. In de categorie tot en met 10 jaar (E) hebben we Teodor, de oudste van het team en de sterkste (nog wel...). Vlak daarachter is Hugo, die elke maand sterker gaat spelen. Tenslotte hebben we ook nog twee echte jonkies, Bram en Matthias, die voor hun leeftijd ook al heel goed bezig zijn.

Vantevoren had ondergetekende niet gedacht dat we in de top mee konden draaien en de kinderen had hij dan ook gezegd dat verliezen hier geen schande was. Maar het voltallige team had daar andere gedachten over! Er werd resoluut gewonnen van de wat mindere teams en gelijkgespeeld tegen de subtoppers. En bijna had ons viertal ook nog een puntje af kunnen snoepen van een van de twee absolute topteams.

Teodor aan bord 1 deed het heel degelijk, wat voor het eerste bord al bijzonder knap is. Jammer genoeg waren er twee teams zonder 1e bord dus kon hij slechts 5 partijen spelen.
Hugo, aan bord 2, was uitzonderlijk goed op dreef en scoorde 6 uit 7! Alleen tegen OEW-1 moest hij de nul incasseren.
Bram, bord 3, had aan het eind van de middag nog evenveel energie als aan het begin. Hij won dan ook zijn laatste twee partijen. Erg goed.
Voor Matthias, bord 4, was dit zijn eerste toernooi. Als hij wat meer ervaren wordt in het spelen van meerdere partijen achter elkaar gaat het vanzelf goed komen. Nu won hij de eerste twee partijen waarvan een met een heel mooi mat!

Het werd dus een zeer geslaagde middag, de E-tjes waren knap vierde geworden, op slechts een half bordpunt van nummer drie. De feestvreugde was helemaal compleet toen bekend werd dat de vier beste teams, in plaats van de drie beste teams, naar het NK mochten! Een heel mooi cadeau voor de kinderen en ouders.