Leiderdorp - Fischer Z 4½ - 3½

De wedstrijd tegen Fischer Z werd vooraf met de nodige zorgen bekeken, ze hadden immers in de vorige ronde de koploper laten struikelen. Het werd inderdaad een zeer spannende strijd waarbij wij de zege over de streep trokken. Al was het met de hakken over de sloot ... 

Leiderdorp - ZSC Saende2 7½ - ½

Leiderdorp haalt uit!

We waren gebrand op een overwinning na de vervelende nederlaag in de vorige ronde tegen onze concurrent. 

ZSC Saende werd niet alleen verslagen, maar omdat de naaste concurrent verloor, staat Leiderdorp (weer) bovenaan!  Maar nu terug naar de wedstrijd ...

Autovakmeester Schaap Mach – Leiderdorp 5-3

Voor vele schakers van Leiderdorp en schaakclub Magnus uit Schagen zal 23 november 2019 al vanaf het begin van het seizoen met rood omcirkelt hebben gestaan. De topper tussen de beide eerste teams stond op het programma! Beide teams waren de competitie goed begonnen met twee overwinningen en de winnaar van deze strijd zou een belangrijke stap zetten op weg naar de titel en daarmee promotie.

Doorstart Leiden Chess Tournament

"Na dertien edities Leiden Chess Tournament heeft de oude organisatie besloten te stoppen. Om dit niet het einde van het toernooi te laten betekenen, wordt momenteel met een nieuw team geprobeerd een doorstart te realiseren.  Of dit project door kan gaan hangt in deze fase nog van verschillende factoren af (zoals het vinden van sponsors en de juiste samenwerkingsverbanden).

Oud-toernooidirecteur Jan Bey heeft voor ons een wens ingediend bij het Rabobank Wensenfonds 2019, dat initiatieven steunt in Leiden, Katwijk, Leiderdorp en Oegstgeest. Het gaat om de overdracht van schaakmaterialen naar de nieuwe LCT-organisatie. Tot 10 november kan er door klanten en leden van Rabobank Leiden-Katwijk op drie wensen een stem worden uitgebracht. Elke stem op de wens levert 15 Euro sponsoring op, maar er wordt pas uitbetaald vanaf 50 op de wens uitgebrachte stemmen.

Wie klant/lid is van Rabobank Leiden-Katwijk en onze missie ondersteunt willen we graag vragen om op deze wens te stemmen. Wie connecties heeft die aangesproken kunnen worden om ons meer stemmen te bezorgen vragen we ook vriendelijk om hulp, alvast onze dank!

 

Stemmen kan via:

https://www.dichterbijleidenkatwijk.nl/fondsen/wensenfonds/algemeen-7452/st-denksport-promotie-ned/"

Prijsuitreiking 2018-2019

Koert clubkampioen,  Kiri winnaar jeugd interne

Afgelopen woensdag was alweer de laatste speeldag van dit seizoen, en dus ook de dag van de prijsuitreikingen.
Voor het eerst sinds jaren hadden we een andere herfst- dan winterkampioen, namelijk Koert en Ivo. Zij speelden in de afgelopen weken de finale, wat resulteerde in een 1.5 - 0.5 overwinning voor Koert. Koert prolongeert daarmee zijn kampioenstitel. Helaas was de kampioensbeker nog bij de graveur, dus de foto is wat kaal... Ivo werd dus tweede, en Frank derde.

Leiderdorp - Fischer Z 5½ - 2½

Voor deze wedstrijd waren er nog 3 kanshebbers voor de titel :  Fischer Z stond 1e en had het dus in eigen hand, VAS stond tweede en Leiderdorp had 1 matchpunt minder dan dit tweetal. Leiderdorp moest dus winnen om nog een kans te maken en dan maar hopen dat VAS een puntje zou laten liggen ...

Tweemaal goud NK Schoolteams

Jeugd SV Leiderdorp succesvol in NK Voortgezet Onderwijs!

Op woensdag 16 januari reisden 18 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden af naar Alkmaar, waaronder 9 jeugdschakers van SV Leiderdorp, om daar deel te nemen aan de finale van het NK Schaken voor Schoolteams Voortgezet Onderwijs. Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in de prachtige 16e-eeuwse Sint-Laurenskerk. Het SGL had zich middels landelijke voorronden weten te plaatsen, met maar liefst vier teams: een SGL team in leerjaarcategorie VO I (algemeen) en drie SGL teams in categorie VO II (eerste twee leerjaren).