Leiderdorp - LSG3 3,5 - 4,5

Om met de deur in huis te vallen: we zijn op achterstand gezet t.o.v. de koploper. We moesten de punten laten aan LSG. Het was zo'n dag ... teveel spelers haalden hun niveau niet, en de overwinning van LSG is dan ook terecht.

Leiderdorp - DSC Delft 2 4½ - 3½

Om de aansluiting bij de koploper te houden, moest er vandaag gewonnen worden van het tweede team van Delft. Een team met veel wisselende spelers die het elk team lastig kunnen maken. En dat moest gebeuren zonder de bezielende leiding van onze captain Wim. En tijdens de week kwamen er ook nog twee afzeggingen bij waardoor jeugdspeelster Katja Venema haar debuut mocht maken in het eerste.

Leiderdorp - Philidor II 5-3

Nog net een dag voor de gedeeltelijke lockdown kon de 4e ronde gespeeld worden, thuis tegen Philidor2. Het werd een verdiende overwinning, al moest er tot ver in het 5e uur voor geknokt worden. We hebben nu 6 matchpunten uit 4 wedstrijden, en spelen goed mee om de topplaatsen. Nu maar hopen dat de competitie verder ook doorgang kan vinden...  Maar nu naar de wedstrijd.

Leiderdorp A wint eerste wedstrijd

Philidor A - Leiderdorp A 3-5

Twee dagen na een pijnlijke en onterechte nederlaag in de KNSB-wedstrijd tegen ASC, mocht ons eerste team aantreden in de competitie van de Leidse Schaakbond. Met zes dezelfde spelers een mooie kans om revanche te nemen, maar dat moest wel gebeuren tegen een van de sterkste teams uit de klasse: Philidor A.

ASC-Leiderdorp 4 1/2 - 3 1/2

Na een gewonnen eerste ronde trokken we verwachtigsvol naar Alphen voor onze eerste uitwedstrijd. We wisten bij voorbaat dat het een zware wedstrijd zou worden, de laatste wedstrijd voor het Corona-tijdperk hadden we immers in Alphen verloren!

Leiderdorp - De Amstel 5 - 3

Beste allemaal, het was weer wennen ...  met een team van 4 mensen de schaak-locatie op orde brengen, alle tafels op 1,5 meter, alle ramen open, de deuren open voor een goede ventilatie, hoe moesten de klokken ook alweer ingesteld worden met dat ingewikkelde KNSB tempo???

Start seizoen 2021-2022

Beste schakers en ouders van schakers,

Na een lange Corona interruptie zijn wij van plan 8 september weer te beginnen met onze normale clubavonden.

De jeugd begint om 18.30 u met een half uur training, gevolgd door een aantal interne competities.

Informatie over de jeugdafdeling

Jeugd

De jeugdleden komen wekelijks op woensdagavond bijeen van 18.30 uur tot 19.45 uur. Onder leiding van de jeugdleider worden de kinderen wegwijs gemaakt in de regels van het schaakspel. Na de instructie, die ongeveer een half uur duurt, komen de borden en stukken op tafel en wordt er een interne competitie gespeeld (ingedeeld op sterkte).

Bij de Schaakvereniging Leiderdorp kun je goed leren schaken. De vereniging heeft een heel grote jeugdafdeling en behoort al jaren tot de vaderlandse top wat prestaties betreft. Maar ook wie iets minder getalenteerd is, komt tot zijn of haar recht bij de Schaakvereniging Leiderdorp. Wij leiden op aan de hand van het zogenaamde Stappenplan van de KNSB. Die gaat van Stap 1 (beginner, huisschaker) tot en met Stap 6 (landelijk niveau).

Natuurlijk mogen kinderen eerst een paar avonden ‘proefdraaien’ alvorens tot lidmaatschap wordt overgegaan. Voor meer informatie: Lo van Osch (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of vul het contactformulier in op deze website.

Contributie

De contributie voor het seizoen 2020/2021 bedraagt voor jeugdleden € 70,=. Als twee of meer kinderen uit hetzelfde gezin jeugdlid zijn, geldt een reductie op de contributie.

De contributie is inclusief het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB). Voor de extra trainingen worden aparte tarieven berekend.

Het lidmaatschap loopt van 1 september t/m 31 augustus en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren vóór 1 september. Restitutie van contributie bij vervroegde opzegging is niet mogelijk.

Speellocatie

Kindcentrum De Brink/School Kastanjelaan