Prijsuitreiking 2018-2019

Koert clubkampioen,  Kiri winnaar jeugd interne

Afgelopen woensdag was alweer de laatste speeldag van dit seizoen, en dus ook de dag van de prijsuitreikingen.
Voor het eerst sinds jaren hadden we een andere herfst- dan winterkampioen, namelijk Koert en Ivo. Zij speelden in de afgelopen weken de finale, wat resulteerde in een 1.5 - 0.5 overwinning voor Koert. Koert prolongeert daarmee zijn kampioenstitel. Helaas was de kampioensbeker nog bij de graveur, dus de foto is wat kaal... Ivo werd dus tweede, en Frank derde.

Tweemaal goud NK Schoolteams

Jeugd SV Leiderdorp succesvol in NK Voortgezet Onderwijs!

Op woensdag 16 januari reisden 18 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden af naar Alkmaar, waaronder 9 jeugdschakers van SV Leiderdorp, om daar deel te nemen aan de finale van het NK Schaken voor Schoolteams Voortgezet Onderwijs. Het evenement viel samen met het Tata Steel Chess Tournament on Tour en vond plaats in de prachtige 16e-eeuwse Sint-Laurenskerk. Het SGL had zich middels landelijke voorronden weten te plaatsen, met maar liefst vier teams: een SGL team in leerjaarcategorie VO I (algemeen) en drie SGL teams in categorie VO II (eerste twee leerjaren).

Kennemer Combinatie 3 - Leiderdorp 2½ - 5½

Dit seizoen gaan we in met  twee versterkingen (Grootmeester Daan Brandenburg en Fidemeester Stefan Tabak) en hopen we hoge ogen te gooien in de klasse 3C van de KNSB. Dat gezegd hebbende, is de eerste wedstrijd wel spannend: kunnen we er ook een mooie start van maken? De eerste wedstrijd speelden we op zaterdag 15 september in Haarlem, tegen Kennemer Combinatie 3. Hier het verslag.

Subcategorieën